Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden. Zo snel mogelijk meedoen met de Nederlandse samenleving is het doel.

SNTR biedt een intensief programma. Dat bestaat uit een huurwoning, een versnelde taalcursus, het leren kennen van de wijk en de stad en begeleiding naar passend (vrijwilligers)werk en/of onderwijs. De Erasmus Universiteit onderzoekt of de gezinnen zich door dit programma inderdaad snel thuis voelen in Rotterdam.

Vluchtelingkinderen kunnen te maken hebben met uitdagingen. SNTR vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen uit het programma een mentor krijgen om te leren omgaan met deze uitdagingen.

BBBSR en SNTR werken samen
Om deze Syrische kinderen te ondersteunen zijn BBBSR en SNTR op 1 augustus 2019 een samenwerking aangegaan onder het Community-based mentoring programma. Voor meer informatie: neem gerust contact op of meld je gelijk aan als vrijwilliger. Je wordt dan uitgenodigd voor een vrijblijvende introductiebijeenkomst.

Je kan je hier aanmelden als vrijwilliger