Graag stel ik mijzelf voor: ik ben Lisette van Dinter en per 1 september 2022 ben ik de nieuwe directeur van Big Brothers Big Sisters of Rotterdam.

Ik kijk er naar uit om te mogen gaan beginnen omdat ik heel erg geloof in het concept en ook werkelijk denk dat ik een goede en waardevolle toevoeging zal zijn.

Een van de redenen waarom ik denk dat ik een goede en waardevolle toevoeging zal zijn, is omdat ik zelf opgegroeid/opgevoed ben in Rotterdam-Zuid door mijn moeder met een minimaal inkomen. Door mijn buurjongen die een paar jaar ouder was en die voor mij als voorbeeld diende ben ik, net als hij, rechten gaan studeren en zijn we uiteindelijk beiden advocaat geworden. Daarna heb ik in diverse (sociale en commerciële) sectoren gewerkt. De afgelopen 10 jaar heb ik mijn eigen sociale advocatenkantoor in Rotterdam-Zuid gerund, niet ver van waar ik opgroeide met als doel om de mensen uit die buurt (juridisch) te kunnen helpen. Wij stonden dan vooral mensen bij op basis van een toevoeging ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. En gelukkig hebben wij veel mensen uit deze buurt en andere buurten kunnen helpen en dat is dan ook waar ik heel veel voldoening uit haal: mensen helpen.

En vanuit die voldoening maak ik nu mijn volgende doel: zoveel mogelijk kinderen ondersteunen door de kinderen te koppelen aan een ‘Big’, zodat zij wekelijks samen iets leuks kunnen gaan doen. Dit wil ik vooral bereiken door middel van het inzetten van mijn netwerk. Denk daarbij in de algemene zin aan het creëren van meer zichtbaarheid en meer marketinguitingen. Maar ook aan het beperken en optimaliseren van kosten en middelen om zo meer te kunnen investeren in de Littles en Bigs.

Zoals gezegd kijk ik er onwijs naar uit om aan de slag te gaan als de directeur. En dat doe ik graag met anderen. Dus mocht je een goed idee hebben of wil je graag met ons samenwerken? Dan hoor ik graag van je! Je kunt me altijd mailen op: lisette@bbbs-rotterdam.nl