Leuk dat wij wat mogen vertellen over onze periode als Little Sister en Big Sister van het Big Brothers Big Sisters schoolprogramma. Wij zijn Amy (Little Sister) en Siham (Big Sister). Vanaf oktober 2021 hebben wij elkaar mogen leren kennen. Elke woensdag zagen wij elkaar voor een uurtje om leuke activiteiten te doen of om gewoon lekker te chillen en bij te kletsen.

Amy: ‘Siham en ik hebben verschillende activiteiten gedaan zoals: kaartspellen, een tekening voor elkaar gemaakt, sporten, voetballen, skateboarden, vloggen, de film Lion King gekeken en we hebben heerlijke cupcakes gebakken voor de juffrouwen en meesters. Het allerleukst vond ik het bakken met mijn Big Sister. In het begin was ik verlegen en nu kan ik helemaal mezelf zijn bij Siham.’

Siham: ‘De periode als Big Sister voor Amy heb ik als heel leuk ervaren. We zijn een hele goede match met dezelfde interesses. We hebben samen een grappige en leuke tijd doorgebracht. Ik vond de skateboardles van Amy en het slingeren aan touwen in de gymzaal het leukst. Even weer die jonge ‘ik’ herbeleven en uit de dagelijkse roulatie stappen. Ik raad het dan ook iedereen aan om een keertje te doen!’

WORD JIJ OOK BIG BROTHER OF SISTER?
Vanaf 1 uur per week kun jij aan de slag als “grote broer” of “grote zus” en samen leuke, leerzame activiteiten ondernemen met een kind of jongere (5-18 jaar) die hier behoefte aan heeft.