Paul (Little Brother) 9 jaar
Jacob (Big Brother) 45 jaar

We zitten er helemaal klaar voor. Paul heeft zojuist samen met mij American Pancakes gemaakt. Deze middag zijn we naar een concert van het “Sinfonia Rotterdam” geweest op het terrein van de S.S. Rotterdam. Paul vond het een heel leuk concert, het bezoek aan de S.S. Rotterdam erna ook. We hebben er net gedaan alsof we op reis waren en de boot midden op zee was. Nu met beide benen weer aan land, op de bank om vragen te beantwoorden.
 
Paul vertelt over de match:
Ik vind het heel leuk, want we doen leuke dingen samen. Soms plannen we dingen niet en doen we gewoon wat we leuk vinden. We bakken heel vaak, we doen boardgames heel vaak en verder kan ik alles vertellen maar dan wordt het heel lang omdat we steeds verschillende dingen doen. Vorige week ben ik in zee gevallen hahahaha. 

Jacob vertelt over de match:
We waren aan het pootjebaden maar Paul viel om. Gelukkig scheen de zon, anders was het wel heel koud. 

Paul en ik zijn nu bijna jaar een match en ik vind het heel bijzonder hoe bijna vanzelfsprekend de band is. Paul is grappig (Paul zegt we zijn allebei grappig). We vinden beiden ook allerlei dingen leuk te ondernemen. Meestal doen we 1 keer per maand iets “groots” zoals dierentuin, film o.i.d. en de andere keren spelletjes, bakken, wandelen in park of wat dan ook 

Wat vinden we het leukste wat we tot nu toe samen hebben gedaan?

Paul: ehhhhhhhmmmmmm, eehhhhhhhhhhmmmmm, we hebben gezwommen bij het quarantaine strand. Er waren allemaal andere kinderen en een BBQ, eigenlijk vooral dat er golven waren. 

Jacob: Ik wilde met Paul heel graag Koningsdag vieren wat door Corona niet doorging. Toen heb ik allerlei oudhollandse spelletjes opgepoetst en van alles meegenomen om in de achtertuin deze te doen. Zaklopen, koekhappen, spijkerpoepen, verkleedkleren. Superleuk. 

Paul: We hebben ook gedaan alsof we op vakantie gingen voor de televisie. Toen hebben we steeds andere foto’s gemaakt en ons verkleed.

Jacob: Ik had op de televisie steeds een andere achtergrond gezet en voor de TV leek het toen net of we tussen de palmbomen of in de bergen waren. 

Wat heb je geleerd tijdens deze match?
Paul: Dat ik meer muziek leuk vind en met dansen ben begonnen.

Jacob: Ook dat jij gewoon superlekkere dingen kan bakken.

Waarom is het fijn een big/little te hebben?
Paul: Het is fijn om elkaar te begrijpen en dat we horen van elkaar hoe het gaat. 

Jacob: Ik wordt heel blij van de momenten dat we leuke dingen doen, maar ook om te zien dat het goed gaat met Paul. 

Zou je anderen een match aanraden?

Paul: Een meisje uit mijn klas is alleen met haar moeder en ze gaan bijna nergens naartoe. Daarom is het fijn om te hebben.
Jacob: Ja, wel vind ik het heel belangrijk dat een match wel duurzaam is, het meer is dan een paar uurtjes per week. Tussendoor is er bijvoorbeeld ook soms contact als er spannende dingen gebeuren op school bijvoorbeeld.

Of wij over een tijd nog contact hebben?

Paul: Ja, gewoon ja. Ook als er een shutdown is. 

Jacob: Toch nog eindigen met iets over Corona, shutdown van Big Brother, Paul? Ik denk dat ook op afstand er heel veel kan. Wij hebben dat in elk geval gedaan. Denk dat het los van het C-woord wel goed zit met onze match nu en in de toekomst. Dit is leuk, gezellig, klopt gewoon. Dat hebben we goed gedaan toch Paul, lid worden van de grote Big en Little club?

Paul?

Paul is klaar met het interview.