Een drietal vol plezier; het verhaal van Little Jonathan en zijn Bigs Francis & Richard

Een beetje spannend vond hij het. Hij was stiekem heel nerveus. Toen Little Jonathan voor het eerst zijn Bigs ontmoette, had hij er niet één, maar twee voor zijn neus. Bigs Francis en Richard maakten kennis met Jonathan. Een jonge knul die wel wat ontspanning en plezier kon gebruiken. Ik ben bij ze langs geweest om te praten over hoe hun match tot nu toe gaat en stiekem om hond Charlie een aai over zijn bol te geven. Ik wist namelijk al dat Jonathan helemaal dol is op hem.

Een energiek ventje

Al snel valt mij tijdens het gesprek op dat Jonathan van nature actief en praatgraag is. Richard vindt hem daardoor een gezellige jongen om erbij te hebben. Als ik dan vraag aan Francis hoe ze Jonathan zou omschrijven, zegt ze:  “Ik vind hem een lieve en vrolijke jongen. Hij is ook slim, omdat hij een snelle denker is en een goed inschattingsvermogen heeft. Vaak wint hij zelfs bij bijvoorbeeld een potje Rummikub van mij en Richard.” Later laat Francis een filmpje zien waarin Jonathan uitbundig door de keuken danst. Dat filmpje was nota bene van de eerste dag dat hij bij hun thuis was. Eén van zijn hobby’s is overigens freerunnen. Zo een actieve hobby bij zo een energiek ventje. Daar verbaas ik me totaal niet over.

8 weken lang plezier

De match tussen Jonathan en Richard & Francis is nog maar 8 weken oud. De 3 hebben afgelopen weken van alles ondernomen en op die manier elkaar als snel leren kennen. Zo zijn ze bij Diergaarde Blijdorp geweest en het NEMO science museum in Amsterdam. Ook zijn Francis en Jonathan een keer bij een optreden geweest van de muzikale Richard. Ze vinden het ook heerlijk om gewoon een avondje thuis te niksen, Charlie uit te laten en dan vervolgens een bordspelletje te doen of koekjes te bakken. Het liefst blijft Jonathan dan zo lang mogelijk. Hij vermaakt zich ontzettend bij zijn Bigs thuis.

Bigs voor een reden

Als duo zijn Francis en Richard maatschappelijk betrokken. Ze vinden dat er genoeg problematiek is in de samenleving waar je geen invloed op hebt. Daarom besloten ze dat ze op kleine schaal de wereld een beetje willen helpen. Het lukte ze eerst niet om iets te vinden wat voor hen werkte, tot ze bij Big Brothers Big Sisters of Rotterdam kwamen. Juist daarom vinden ze het nu fijn dat ze iets voor iemand in de omgeving kunnen doen en voor Jonathan van betekenis kunnen zijn.

Na heerlijk te hebben gegeten en een potje Rummikub te spelen, dat de scherpe Jonathan wederom won, was daar voor mij het einde van de avond. Jonathan, Francis en Richard is een ontzettend prettig drietal dat nog veel plezier met elkaar gaan beleven. Als ik Jonathan mag geloven komt hij voorlopig elke week het liefst zo lang mogelijk over de vloer. Al is het maar om met de schattige Charlie te spelen.

Verhaal & foto’s door: Zakaria Akkouh

Geïnspireerd geworden door het verhaal van Jonathan, Francis & Richard? Meld je dan nu aan om ook Big te worden via deze link en klik hier!